Utrustning för cross

Har du valt att börja med att köra cross så förutom själva hojen är det ett par saker som du tänka på och införskaffa, en utrustning för att säkert kunna köra cross. Du behöver något som skyddar dig om du skulle gasa på för mycket och köra av banan eller köra omkull.

motocross enduro

Det kan kosta en del att köpa in denna utrustning men det är för din säkerhet och här går det inte att tumma på säkerheten. För det första så behöver du något att åka i, och det fungerar inte bara med jeans och t-shirt, ett ordentligt skinnställ är vad som krävs. Förutom stället så tillkommer ryggskena, bröstskydd, knäskydd, armbågsskydd, nackskydd och stövlar. Det finns komplett att köpa som ett all-in-one-skydd som kan kosta någonstans kring 5000:- och uppåt. Hjälm kan vara något av det viktigaste du har när du kör cross, en hjälm kan kosta allt från tusen spänn och uppåt.

Självklart så spelar utrustningen roll om du bara ska lattja och motionsköra med din crosscykel eller om du tävlar eller kör mer avancerat. Oavsett så är alltid hjälm bland det viktigaste du tar på dig när du ska köra en crosscykel. Det går också att kolla upp om det finns crosskläder begagnat så kan du komma lite billigare undan om du är nybörjare och bara vill testa för skojs skull hur det är att köra cross.